Girişimcilikte Nasıl Fark Yaratabilirsiniz?
Girişimcilik

Girişimcilikte Nasıl Fark Yaratabilirsiniz?

Girişimci ve girişimcilik son dönemde iş dünyasında en popüler konuların başında gelmektedir. Teknolojik hayatta meydana gelen gelişmeler iş modellerinin yeniden şekillenmesine neden olmuştur. Özellikle günümüzde katma değer üreten girişimler, girişimciler dünyanın en değerli markalarını geride bırakarak birer ekonomik aktör haline gelmiştir. Girişimci; henüz kesinleşmemiş bir bedel ile üretim girdilerini ve hizmetlerini satmak için satın alan kişi olarak tanımlanmaktadır. Günümüzde birçok girişimci, girişimcilikte fark yaratmanın yollarını aramakta ve nasıl yapılacağını merak etmektedir.

Girişimcilikte fark yaratmanın net bir cevabı ve reçetesi yoktur. Fark yaratmanın birkaç açıdan incelenmesi gerekir.  Ancak girişimcilikte fark yaratmak için olmazsa olmazların başında risk yönetimi ve iş yönetimi gelir.  Girişimcilikte fark yaratmak için risk yönetimi ve iş yönetimini çok iyi bilmeniz gerekir. Ayrıca uymanız gereken bazı kriterler vardır. Söz konusu kriterler ise son derece basit ve önemli kriterlerdir. Bu yazımızda; girişimcilikte fark yaratmak, risk yönetimi ve iş yönetimi hakkında detaylı bilgileri sizler ile paylaşacağız.

İş Kurmadan Önce Kendinizi Sorgulayın

girişimciliktefark

Birçok insan harika bir iş fikir ile başarılı olabileceğinin farkındadır. İş kurma sürecinde beklenmedik problemlerle karşılaşmamak adına iş kurmanın size ne kadar uygun olduğunu kontrol etmek oldukça önemlidir. Bunu anlamak için gerekli kriterler ise aşağıdaki gibidir:

  1. Yaşam tarzı

Bir girişimci olarak, girişim kurmaya karar vermeniz ve adım atmanız yaşam tarzınızı değiştirecektir. Girişimci olmanız artık başkası için çalıştığınız önlüğü, üniformayı bir kere bırakıp kendi sorumluluklarınızı alarak, cesur kararlar verdiğiniz ve bir lidere dönüştüğünüz bir yaşam tarzını beraberinde getirir. Girişim başkaları için çalışacağınız 40 saat yerine kendi işiniz çalışacağınız haftalık 80 saati ifade eder. Girişimci olmak, yaşam tarzınızda köklü değişiklikler getirebileceği gibi fedakarlıkları da beraberinde getirir.

  1. Çözüm odaklı yaklaşım

Girişimci olma yolunda diğer bir durum ise çözüm odaklı bir yaklaşıma sahip olmaktır. İş fikrinizi hayata geçirirken birçok problemlerle ve sorunla karşı karşıya kalırsınız. Problemler karşısında yılmamak ve mücadele etmek girişimciliğin olmazsa olmazlarından biridir. Ancak bu mücadeleyi tamamlayan diğer bir özellik ise çözüm odaklı yaklaşıma sahip olmaktır. Nedenler yerine sonuçlara odaklanarak, çözüm odaklı bir yaklaşımla karşı karşıya kaldığınız problemleri yeniden tanımlayın ve sonuçlar yaratın.

  1. Pazar

Girişimcilikte başarılı olmanın diğer bir yolu ise faaliyet göstereceğiniz pazarı iyi bilmek ve analiz etmektir. Pazarın ve tüketicinin ihtiyaçlarını bilen ve bu ihtiyaçlara değer önerileri süren girişimciler alanlarında fark yaratırlar. Pazarı incelerken piyasa analiz verilerini, ticaret odası yayınlarını, dünyaca küresel danışmanlık firmalarının raporlarını ve pazar araştırma şirketi raporlarını takip edebilirsiniz.

İş Yönetimi Size Uygun mu?  

Yeni bir iş kurmadan sürecine başlamadan önce iş yönetimi ve risk yönetimini başarılı bir şekilde yapmanız son derece önemlidir. Potansiyel iş ortaklarınızla veya diğer deneyimli iş sahipleriyle konuşmalı, onların deneyimleri ve olası riskler hakkında daha fazla bilgi edinmelisiniz.

Söz konusu riskleri düşük, orta veya yüksek olarak kategorize etmek mümkündür. Riskler orta veya yüksek düzeyde ise işinizin başarısız olma ihtimali yüksektir. Bu karar, mali durumunuzu, aile yaşamınızı ve sağlığınızı etkileyebilir. Bu nedenle risklerden kaçınmak veya orta düzeydeki bir riski düşük seviye bir riske dönüştürmek için yapabileceklerinizi düşünmeniz gerekir. İşlerin iyi gitmemesi ihtimaline karşı yedek planlar da geliştirmeniz mümkündür.

Bir iş kurmak zorlu bir süreçtir. Bunun nedeni ise iş için gerekli ekibi, finansmanı, iş ortaklarını ve pazarı bulmak gibi çok yönlü düşünmeyi ve çalışmayı gerektiren bir durum olmasından kaynaklanır. Bu süreç, iddialı girişimciler için dahi zorlu bir süreçtir. Yetenekleriniz güçlü bir ekip kurmaya ve yönetmeye uygun mu gözden geçirmeniz gerekir.

Girişimci, Bir İş Kurmadan Önce Aşağıdaki Hususları Sorgulamalıdır  

girişimciliktefark

     

Girişimcilerin bir iş kurmadan önce sorgulaması gereken bazı hususlar mevcuttur. Bu hususlar sayesinde her girişimci başarılı olma yolunda adım adım ilerleyebilir. Bu hususlar aşağıdaki gibidir:

  1. Piyasanın durumu ve pazarın yapısı,
  2. Müşteri istek ve ihtiyaçlarını,
  3. İşletme giderlerini (hammadde, personel, enerji, rant, iletişim, ikmal gibi) karşılayacak nakit akışının sağlanmasını,
  4. İşletme girdilerinde sürekliliğin sağlanması, diğer bir ifadeyle tüm süreçlerin sürekliliğini nasıl sağlaması gerektiğini,
  5. Süreçleri aksatmadan yürütecek ve sürekliliği olan bir ekibini belirlemesi,
  6. İşletmenin; insan, malzeme, para, zaman ve diğer kaynaklarının etkin bir şekilde nasıl yönetileceğini bilmesi gerekir.

H2O olarak bu yazımızda girişimcilikte fark yaratmak, iş yönetimi ve risk yönetimi konularını ele aldık. Amacımız; insan odaklı dijital dönüşüme liderlik edecek alanlardaki girişimlere öncü olmaktır. Erken aşama girişimlere gerekli olan her desteği sağlayarak ilk destek olmayı hedefliyoruz. H2O olarak sunduğumuz yatırım avantajları oldukça fazladır. Konu hakkında daha fazla bilgi için web sitemizi ziyaret edebilir ya da bizim ile iletişime geçebilirsiniz.

Bu da ilginizi çekebilir; https://h2oinvestment.com/yeni-populer-oyun-girisimciligi-blockchain-tabanli-oyunlarin-gelecegi/